حمل و نقل بین المللی
الف) ترانزیت داخلی:
در این نوع ترانزیت که کالاها از یک گمرک به گمرک دیگر در همان کشور انتقال داده می شود و کارهای مربوط به ترخیص کالا در گمرک مقصد انجام می پذیرد .ترانزیت داخلی در واقع شاخه ای از حمل و نقل زمینی است .
قوانین مربوط به ترانزیت زمینی داخلی :
۱-در ترانزیت زمینی داخلی در گمرک مبدا ابتدا کالایی که قرار است ترانزیت شود بررسی می شود تا کالای ارسالی با کالایی که از قبل اظهار شده است یکسان باشد و چیزی غیر از کالای اظهار شده به آن اضافه نشده باشد .در صورت دیدن مغایرت کالای مورد نظر قاچاق محسوب می شود
۲-کالای ترانزیت شده باید در زمانی که مشخص شده است به مقصد برسد . در صورتیکه که در این بازه ی زمانی به گمرک مقصد وارد نشود کالای قاچاق محسوب می شود . اما اگر کالا در طول مسیر دچار حادثه و تصادف شده باشد می توانند با در دست داشتن جریمه ی نیروی انتظامی حداکثر تا مدت ۵ روز از تاریخ قید شده در پروانه کالای خود را ترخیص کنند .
ب) ترانزیت زمینی خارجی:
در این نوع ترانزیت کالاها از یک کشور به کشور دیگر منتقل می شوند و به دلیل آنکه این کالاها جز صادرات و واردات قطعی به حساب نمی آیند ، از پرداخت هرگونه عوارض و حقوق گمرکی مبرا می شوند .
قوانین مربوط به ترانزیت خارجی :
۱-در صورتیکه که کالای ترانزیت شده در مدتی که در پروانه ی ترانزیت قید شده است به گمرک کشور مقصد تحویل داده نشود آن کالا قاچاق محسوب می شود
۲-زمانیکه در گمرک کشور مقصد مشاهده شود که پلمپ کالاها باز شده است ابتدا کالاها را با پروانه ی عبور آن کالاها مطابقت می دهند و در صورت دیدن هر گونه اشکال و مغایرت به عنوان کالای قاچاق محسوب می شود
ترانزیت کالاها از ایران دارای چه مزایایی می باشد :
۱-ایجاد ارتباط ترانزیتی بین افغانستان و آسیای مرکزی از طریق مسیرهای واقع در شرق کشور
۲-واقع شدن در مسیر راه های شمال – جنوب
۳-کوتاه بودن مسیر ترانزیتی ، وجود بنادر
۴-بالا بودن امنیت در راه ها ، ارزان بودن ترانزیت از طریق ایران
دادن گذر نامه و پلاک بین المللی به راننده گان:
برای هر گونه ورود و خروج به هر کشوری نیاز به گذرنامه می باشد . در رابطه با راننده گانی که در زمینه ی ترانزیت زمینی کالا فعالیت می کنند اداره ی گذرنامه وظیفه دارد با استعلام گرفتن از سازمان حمل و نقل کشور مبنی بر درست بودن ادعای فرد جهت دادن گذرنامه و دفترچه ی خروخ اقدام کنند.همچنین در این رابطه نیروی انتظامی وظیفه دارد تا برای راننده گان گواهی نامه بین المللی ، پلاک ترانزیتی و دفترچه ی مالکیت صادر کند. ما در شرکت ستاره آبی دریا بهترین خدمات را در زمینه ترانزیت داخلی و خارجی به شما ارائه می دهیم.
شرکتهای واردکننده بایستی اشراف کافی به قوانین و مقررات صادرات و واردات به کشور داشته باشند. اشراف به قوانین واردات کالا به ایران در حوزه تخصص شرکتهای خدمات بازرگانی میباشد. در ابتدای امر تولیدکننده، بازرگان، شرکت واردات یا خریدار بنا به دلایل و شرایطی که دارد، نیازی را در بازار احساس میکند و متوجه میشود که میتواند با استفاده از روابط یا با استفاده از مشتریهای خود کالای مدنظر را به بازار موجود وارد و از منافع آن بهره ببرد. یا بنا به نیاز سنجی و امکانسنجیها در شرکتهای تولیدی و تحقیقات بازار (market research) یا شم تجاری بازرگان تشخیص میدهد که موعد واردات کالایی خاص فرا رسیدهاست. در این حالت مطالعه اندازه بازار مورد نظر و بخشبندی بازار و سهم رقبا از بازار، شناخت میزان تقاضا و مصرف و درک ضرورت نیاز مردم به آن کالا پیش از واردات از دیگر کشورها باید مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به درآمد و مصرف سرانه میتوان متوجه شد که مردم به چه اندازه حاضر به پرداخت هزینه برای آن کالای خاص میباشند و این امر در کنار برآورد هزینههای بازرگانی و واردات کالا نهایتاً منجر به برآورد صحیحی از واردات کالا ایجاد مینماید.
برای مشاوره با کارشناسان شرکت راسا تجارت با ما در ارتباط باشید .