مراحل ترخیص کالا از گمرک
- ۱۸ دی ۱۳۹۹
- ۲۷۰
- ۰
ترخیص کالا از گمرک مسیرهای مختلف و مراحل چندگانهای دارد. فرایند ترخیص کالا برای برخی شرکتهای با تجربه، امری ساده و آسان است. درعینحال ممکن است برای دیگران ترخیص کالا از سختترین بخشهای یک تجارت باشد.
شرکت راساتجارت در این زمینه سابقهای ارزشمند دارد و با داشتن کادری مجرب، خدماتی حرفهای در این زمینه ارائه میکند.
ترخیص کالا چیست؟
در درجه اول، ترخیص کالا یعنی اظهار کالا به گمرک و خروج کالا از محل گمرک. طبق بند ث ماده ۱ قانون امور گمرکی به خروج کالا از اماکن گمرکی پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص کالا گفته میشود.
از منظر تعاریف، پیوست کلی کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتو، ترخیص کالا به مفهوم انجام تشریفات گمرکات ضروری است و انجام این مراحل اجازه میدهد، کالا ورود قطعی شده، صادر شود یا تحت سایر رویههای گمرکی قرار گیرد.
در عین حال اصطلاح دیگری تحت عنوان خروج کالا در کنوانسیون کیوتو وجود دارد، که به مفهوم اقدام گمرک است. براساس آن اجازه داده میشود کالایی که در جریان ترخیص قرار گرفته است، در اختیار اشخاص ذینفع قرار گیرد.
موارد مهم در ترخیص کالا از گمرک و اهمیت ترخیص کالا چیست؟
در هنگامی که کالا برای ورود به کشور و یا خروج کالا به محوطه گمرکی وارد می شود مجموعه فعالیت هایی تحت عنوان اظهار گمرکی و ترخیص گمرکی شروع می شود.یکی از مواردی که در ترخیص کالا بسیار مهم است قرارگیری کالا در مسیر های گمرکی است. مسیر سبز و زرد و قرمز گمرکی یکی از نکات کلیدی در حوزه ترخیص کالا است.
در ترخیص کالا، مراحل گوناگونی طی می شود که از جمله آنها آماده سازی مدارک، ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیکی، محاسبه وجوه گمرکی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و تسهیلات ارائه شده توسط دولت به واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و غیره صورت می گیرد.
مراحل ترخیص کالا از گمرک
- مرحله اول ) تنظیم اسناد و ورود داده
- مرحله دوم ) دریافت کوتاژ در دایره احراز هویت و تعیین مسیر
- مرحله سوم ) کنترل و ارزیابی کالا
- مرحله چهارم ) اخذ مجوزهای لازم
- مرحله پنجم ) بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس سرویس ( مجازی )
- مرحله ششم ) پرداخت به صندوق و صدور سند ترخیص
- مرحله هفتم ) انبارداری و اجازه بارگیری
- مرحله آخر ) خروج کالا از گمرک
شناخت تمام قوانین و مقررات جا به جایی کالاهای وارداتی و یا به عبارتی آشنایی با چگونگی انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می تواند برای هر تاجر و بازرگانی امری مهم و پرفایده باشد؛ اما با توجه به مشغله های کاری افراد بهتر آن است که برای انجام تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک این کار را به شرکت های فعال در این زمینه بسپارید و همواره برای انجام کارهای مربوط به ترخیص کالای تجارت خود از چنین شرکت هایی راهنمایی بگیرید و از تجربیات آن ها در این زمینه بهره مند شوید.
نظر شما